You are currently viewing 19. bejegyzés – Kofferdam izolálás és a  mikroszkópos nagyítás ereje a legrosszabb fogak megmentésében

19. bejegyzés – Kofferdam izolálás és a mikroszkópos nagyítás ereje a legrosszabb fogak megmentésében

🟢 Ma egy rendkívül fontos témáról fogunk beszélni: a fogászati barázdazárásról. Tudjátok, hogy a megelőzés a legjobb gyógyítás, és a barázdazárás egy hatékony módja annak, hogy megóvjuk fogainkat a szuvasodástól.

🟢 A barázdák a fogaink felszínén lévő természetes mélyedések, amelyek gyakran nehezen tisztíthatóak meg. Ezért könnyen lerakódhat rajtuk plakk és ételmaradék, amelyek hosszútávon szuvasodást okozhatnak.

🟢 A folyamat egyszerű és gyors. Nem igényel injekciót vagy fúrást vagy más fájdalmas beavatkozást, emiatt már gyerekkorban ajánlott az elvégzése. A kis páciensek általában kényelmesen érzik magukat az egész folyamat alatt. 

🟢 A fogászati barázdazárás során a fogorvos egy vékony réteg folyékony tömőanyagot visz be a barázdákba. Ez eltömíti a mélyedéseket és megakadályozza, hogy az  ételmaradék és baktériumok ott megtapadjanak.

🟢 A barázdazáró anyagot UV-fénnyel megkeményítjük, így az tartós és ellenálló lesz a mindennapi rágás során.

🟢 Ne felejtsétek, rendszeres fogorvosi ellenőrzésekkel és a megfelelő higiéniai szokásokkal sokat tehetünk a fogaink egészségéért. Ha tetszett a videó, oszd meg másokkal is, hogy minél többen megismerjék ennek a fontos eljárásnak az előnyeit, továbbá ha szeretnél tőlem kapni 20 fogászati tippet, akkor írd le kommentbe, hogy „Kérem a tippeket” és mihamarabb küldök. Sziasztok!

Vélemény, hozzászólás?