You are currently viewing 6. bejegyzés – Az ergonómiáról a modern fogászatban

6. bejegyzés – Az ergonómiáról a modern fogászatban

Gyakran kérdezik pácienseink, hogy miért kell teljesen fekvő pozícióba állítanunk a fogászati kezelőszéket munka közben. Nem mindenkinek megszokott pozíció ez, valaki a teljesen ülő ellátáshoz szokott hozzá, és nem tudja elképzelni, hogy 1-1.5 órán keresztül feküdjön egy fogorvosnál. Most röviden összefoglalom, hogy a székesfehérvári fogorvosi rendelőnkben miért döntöttünk a fekvő pozíciójú ellátás bevezetése mellett.
  • Az orvosok és asszisztensek emberek, akik ugyanúgy megbetegednek, ha folyamatosan káros hatások érik. Mivel mi törődünk munkatársaink hosszútávú egészségével, ezért nem engedhetjük meg, hogy kérdőjel módjára, görbe háttal és nyakkal dolgozanak napokat, hónapokat, éveket. Ez súlyos, visszafordíthatatlan elváltozásokhoz, komoly gerincproblémákhoz vezetne. Célunk, hogy betegeinket egy életen át ki tudjuk szolgálni exkluzív szintű fogászati ellátással!
  • A fogorvos és asszisztense sokkal jobban látja a fogsort, ha a beteg fekszik. Jobb rálátás – szebb munka!
  • A kezelések hosszúságát tekintve a modern ellátás lassú, így van hogy órákat kell a betegnek szinte mozdulatlanul a székben töltenie, például kerámia héjak vagy cirkónium koronák készítése közben. Ülő pozícióban ez nagyon kényelmetlen lenne.
  • Mivel teljes érzéstelenítésben dolgozunk, fájdalommentesen, ezért gyakran van úgy, hogy a fekvő helyzetnek köszönhetően a betegek el is tudnak aludni kezelés közben.
Ha szerinted is király dolog feküdni a fogorvosnál, akkor írj egy kommentet, és mond el te hogyan élted meg a fogászati kezeléseidet.

Vélemény, hozzászólás?